Work in progress...
Stefan Eichhorn, 2017

×
de
Stefan Eichhorn
  • Utveksling Studenter, installation view

  • Utveksling Studenter, installation view

  • Utveksling Studenter, installation view

  • Utveksling Studenter, installation views

  • Utveksling Studenter, sketch

1 2 3 4 5

Utveksling Studenter

2006
Ca. 500 x 500 x 80 cm
Wooden wall, wood, paint, mattress, bedding, lamp
Approx. 500 x 500 x 80 cm

The work Utveksling-Studenter (»The Exchange Student«) was developed for an exhibition in a studio building belonging to the Statens Kunstakademi Oslo, a former factory dating from the 19th century. The building was equipped with a kitchen, showers, and washing machines, but the students weren't officially allowed to live there as yet. Stefan Eichhorn made use of a redundant room behind a wooden wall for his installation. The wooden wall had itself been installed in one of the studios about 80 cm from the building's main wall. Stefan Eichhorn inserted a floor between the wooden wall and the main wall, around 5 m above the ground. In this minute, concealed cot, resembling the interior of a trailer in its cramped utility, there was a bed, a number of shelves and surfaces, electric sockets, and lamps, as well as a folding table.